Kissen bvba
Street-construction-3527.jpg

Zo moet het niet !

Zo moet het niet !!

We vinden het zeer normaal dat u als klant gaat vergelijken om op deze manier een wel doordachte keuze te kunnen maken in uw partner voor het plaatsen van uw haard.  Het gaat immers over een investering die u niet dagelijks gaat doen.

Het is echter ZEER BELANGRIJK om bij het aankopen van een haard inclusief plaatsing dieper in te gaan op de manier hoe men de haard bij u gaat plaatsen.  Vaak zal men tegen u zeggen dat men ook, net zoals ons, de haard zal inbouwen met isolplaten (hetgeen verreweg de beste manier is om een haard in te bouwen), maar men gaat niet dieper in op de manier hoe men de isolplaten gaat verwerken en welke dikte men gebruikt.

Hieronder zit u een voorbeeld van hoe sommige een haard met isolplaten durven in te bouwen.  U heeft dan inderdaad een haard laten plaatsen gebruikmaken van isolplaten maar deze is dan volledig verkeerd toegepast.

U ziet op de foto's hierboven onderstaande fouten:

  • men heeft de platen niet in verstek geplaatst.
  • Er zit geen primer op de platen.
  • De platen sluiten niet mooi aan op de haard, er is tussen het aanwerklipje van de haard en de isolplaten zeer veel ruimte, dit krijgt men nooit goed afgewerkt.
  • Een isolplaat heeft 2 zijden een binnen- en een buitenkant.  Men heeft hier geen rekening mee gehouden en u ziet de binnenkant (de geribbelde kant) aan de buitenkant van de boezem hetgeen niet mag.
  • U ziet dat men de platen rechtstreeks in elkaar zit vast te schroeven, dit mag niet omdat deze schroeven los gaan komen.  Alle schroeven moeten rechtstreeks in een metalstud zitten.
  • u ziet bij deze OPGELEVERDE haard dat de keramische houtstammen zelfs nog in de verpakking achter het glas liggen.  Een haard moet steeds BRANDEND opgeleverd worden.  Dit willen zeggen dat iedere houtstam mooi op zijn plaats ligt (want iedere stam heeft zijn vaste plaats) en dat de haard functioneel is en dat u als klant ook de uitleg heeft ontvangen over de werking van de haard.

U moet zich er ook steeds van vergewissen dat de firma waar u uw haard wilt kopen een ERKEND VERDELER is van het desbetreffende merk.  Alleen firma's die erkend verdeler zijn van het merk zullen de ondersteuning van het fabriek krijgen.  Dit wilt zeggen op het gebied van garantie en onderdelen van de toestellen.  Firma's die haarden plaatsen waarvan ze geen verdeler zijn zullen u nooit correct kunnen verder helpen in de toekomst.

Wij hebben bewust voor een aantal merken gekozen en zullen dan ook ENKEL deze merken verkopen en plaatsen bij onze klanten.