Kissen bvba
vuur.jpg

Acties & Nieuws

Lees hier over alle lopende ACTIES en NIEUWIGHEDEN.

Energielabel haarden: vanaf 1 januari 2018

Energielabel.png

Het energielabel (van A tot G) voor elektrische apparaten is alom bekend: hoe groener het label, hoe groener het toestel. Voor haarden is vanaf 1 januari een energielabel verplicht, en daarom geeft DRU al letters en kleuren prijs.

Wat verandert er? 

Vanaf 1 januari 2018 moeten gashaarden voldoen aan verplichte energie-efficiëntie-eisen en emissie-eisen (Ecodesign), voor ze op de markt komen. Enkel houtkachels krijgen hiervoor uitstel tot 2022. Daarbovenop wordt het energielabel vanaf die dag verplicht voor alle kachels en haarden, net zoals dat nu al is voor bijvoorbeeld een koelkast. Dit label geeft de energie-efficiëntie weer met letters en plusjes tussen A+++ en G.

Hoe lees je energielabels? 

Een energielabel zegt iets over het energiegebruik van het apparaat. Met andere woorden, hoe efficiënt gaat het apparaat met energie om? Iedereen begrijpt dat een grote vriezer in de keuken meer energie verbruikt dan een klein koelkastje op een studentenkamer.

Toch kan die vriezer een label A++ hebben, terwijl de koelkast niet verder komt dan een magere C. Die vriezer gebruikt zijn energie dus stukken efficiënter dan de koelkast uit het voorbeeld. Algemeen mag je wel stellen dat bij vergelijkbare apparaten en bij vergelijkbaar gebruik het apparaat met het beste energielabel het zuinigst is.

Goed nieuws voor jou!

Een energielabel op een haard geeft aan hoe energie-efficiënt de haard werkt. Dat is goed nieuws voor jou! Want hoe zuiniger de haard, hoe lager het energieverbruik en hoe beter voor jouw portemonnee!

Haardenfabrikant DRU pakt, als koploper op de markt, nu al uit met energielabels voor alle haarden uit het aanbod!

MededelingKissen bvba